ALUNECARE MASIVĂ DE TEREN LA NEHOIU

0
49

Sunt afectate 30 de hectare, într-o zonă nelocuită
O masivă alunecare de teren a avut loc la Nehoiu, în zona Bâsca Rozilei. Aproximativ 30 de hectare de pădure şi păşune sunt afectate, până în acest moment, dar fenomenul continuă. Autorităţile locale au intervenit şi au deviat cursul unui izvor pentru a opri alunecarea. Din fericire, populaţia nu a avut de suferit pentru că în zonă nu sunt case şi nici drumuri.
Prefectura a fost informată joi, după-amiază că în zona Nehoiu a avut loc o alunecare de teren pe o suprafaţă considerabilă. Anunţul a fost făcut la scurt timp, la TV Buzău, în emisiunea “60 de minute”, de prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache.
Prefectul judeţului a precizat care sunt riscurile şi care au fost primele măsuri întreprinse de autorităţile de la Nehoiu.
Echipe de specialişti de la Prefectură şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat, vineri la faţa locului pentru a evalua situaţia şi pentru supravegherea alunecărilor de teren de la Bâsca Rozilei, care sunt încă active.
Primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea susţine că alunecarea de teren are cauze naturale şi că nu ar fi provocată de defrişări.
Despre soluţii tehnice pentru a opri alunecările, nu poate fi vorba deocamdată, crede primarul de la Nehoiu.
La o primă evaluare, în teren, în cursul nopţii, alunecarea a avansat aproximativ un metru. Echipele de specialişti au rămas în zonă pentru monitorizarea situaţiei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ