“Am donat pentru Ucraina”

0
60

Militarii și civilii, alături de răniții ucrainieni
Centrul de Transfuzii Buzău a primit vizita unui număr impresionant de militari și civili buzoieni care au dorit să doneze sânge pentru ucrainienii răniți în timpul atacurilor. Este nevoie de solidaritate, au trasmis organizatorii campaniei de donare, în situația în care și cetățenii români internați în spitale au nevoie la fel de urgent de transfuzii.
Zeci de militari și civili buzoieni au donat sânge pentru ucrainienii răniți în războiul care se desfășoară la doar câțiva kilometri de granițele României. Centrul de Transfuzii a organizat o campanie care se întinde pe durata mai multor săptămâni și la care sunt invitați toți cei care vor să ofere ajutor.
În paralel, Centrul de Transfuzii continuă efortul zilnic de a reface stocurile de sânge pentru pacienții aflați în spitalele din țară. La Nehoiu, cu sprijinul reprezentanților Bisericii Ortodoxe s-a reușit cu succes organizarea unei campanii de donare la care au răspuns zeci de persoane.
Centrul de Tranfuzii Buzău își deschide larg porțile inclusiv pe parcursul zilei de sânbătă pentru buzoienii care vor să doneze sânge. O pot face persoanele cu vârste între 18 și 60 de ani care nu au suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale și care nu urmează tratamente pentru afecțiuni renale, cardiace, hepatice sau psihice.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ