AMBULANȚA STRIGĂ DUPĂ ,,SALVARE”!

0
70

Serviciul Județean de Ambulanță Buzău se confruntă de ani de zile, cu o acută criză de personal. Asta nu înseamnă că între timp această problemă s-a rezolvat. Din contră, ea încă persisită. Pentru a funcționa optim la solicitările venite din partea cetățenilor, Ambulanța Buzău ar avea nevoie de cât mai mulți medici posibil, dar și de 20 asistenți și șoferi.

Lipsa de personal reprezintă situația critică la care s-a ajuns din cauza subfinanțării sistemul sanitar. Serviciul de Ambulanță Buzăul nu face excepție nici în această privință: este nevoie atât de asistenți medicali, cât și de șoferi. Si de medici este nevoie la Serviciul de Ambulanță Buzău. Însă, absolvenții de medicină  nu doresc să se angajeze la ambulanță, chiar dacă în permanență se scot posturi noi la concurs.

Serviciul Județean de Ambulanță Buzău are, în prezent, 220 de angajați. Asta nu înseamnă că sunt suficienți pentru a acoperi necesarul de personal. Asta dacă vorbim și de sutele de solicitări la care ambulanțierii trebuie să intervină în fiecare zi. Prin urmare, volumul de muncă fiind imens se lucrează non-stop.

Si de parca nu era de ajuns, după ce că nu au suficienți angajați nici mașinile nu sunt într-o formă optimă. La nivelul Serviciului Județean de Ambulanță, angajații au nevoie de mașini noi ca de aer, dacă ținem cont de faptul că, salvările mai au puțin şi-şi dau kilometrajul peste cap: cele mai multe dintre ele depășind chiar și un milion de kilometri parcurşi. Instituția buzoiană ar avea nevoie de 20 de noi ambulanțe, pentru înnoirea parcului auto din sistemul sanitar de intervenție.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ