Amenzi pentru băuturi depozitate în soare

0
24

Protecția Consumatorilor continuă controalele
În această vară s-au atins frecvent temperaturi de peste 30-35 de grade iar la nivelul solului, în zilele toride, s-au înregistrat chiar 40 sau 50 de grade. Din acest motiv nu se recomandă ca băuturile, fie ele alcoolice sau răcoritoare să se depoziteze în bătaia razelor solare. Protecția Consumatorilor Buzău a demarat controale în ceea ce privește depozitarea băuturilor iar rezultatele nu au întârziat să apară.
În județul Buzău în această perioadă am avut parte de temperaturi ce au depășit 30-35 de grade Celsius. Din acest motiv și Protecția Consumatorilor a demarat controale la comercianții care vând băuturi alcoolice sau răcoritoare. Mai mulți operatori economici au fost găsiți cu marfa expusă direct la soare. În urma verificărilor au fost aplicate amnezi de zeci de mii de lei.
Pentru a evita anumite neplăceri, Protecția Consumatorilor oferă o serie de sfaturi atât clienților cât și comercianților
Băuturile răcoritoare expuse îndelung la soare și la temperaturi ridicate își pot schimba proprietățile, sunt de părere specialiștii și într-un final pot afecta sănătatea consumatorilor.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ