ANALFABEŢI, FĂRĂ ŞANSE DE ANGAJARE

0
296

Mii de beneficiari ai venitului minim garantat din judeţul Buzău, nu au aproape nici o şansă de angajare. Ei nu au nici o calificare, iar mulţi dintre ei sunt analfabeţi. În această situaţie se află aproximativ 5 000 de persoane, aflate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de muncă, persoane asistate social, care nu sunt în stare nici măcar să se semneze.

Nici pentru cei care au ceva carte, şansele de a-şi găsi un loc de muncă nu sunt prea mari. Reprezentanţii AJOFM spun că, peste 7 000 de persoane, aflate în marja de vârstă 16-25 de ani, sunt din mediul rural, tineri cu una sau două clase, care nu pot ocupa decât posturi de muncitori necalificaţi. Încadrarea lor este, însă extrem de dificilă din cauza costurilor cu naveta.

În cursul anului trecut, doar 200 de persoane care beneficiază de ajutor social s-au încadrat în muncă. Este vorba despre persoane care au avut, în trecut un loc de muncă. Tot anul trecut, cinci beneficiari de venit minim garantat au urmat cursuri de calificare ca agenţi de pază, sau lucrători în comerţ.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ