Angajări blocate la Banca de Gene

0
16

Cercetare cu salariul minim garantat
Cercetarea în România se face pe salariul minim garantat. Doar un doctorat poate oferi șansa unui angajat din acest sector de a câștiga un salariu mai mare, spun reprezentanții Băncii de resurse Genetice Buzău. Având în vedere că statul subfinanțează domeniul cercetării și mai nou a blocat și angajările, personalul Băncii este nevoit să alterneze între muncile agricole și cele de analiză.
Proiectul Băncii de resurse Genetice Buzău a întâmpinat o multitudine de dificultăți până în momentul în care a luat o formă concretă. Cu toate acestea, problemele continuă să afecteze buna funcționare a unei instituții de avangardă care în alte țări din lumea civilizată beneficiază de atenție și bugete extraordinare. La Buzău însă angajările au fost blocate iar salariile în domeniul cercetării sunt minime, în cazul în care lucrătorii nu au obținut o diplomă de doctorat.
Blocarea posturilor are drept consecință o presiune mai mare pe actualii angajați. Mai precis, oamenii sunt nevoiți să facă atât munca de cercetare cât și pe cea agricolă, de cele mai multe ori cu sapa și cazmaua în mâini.
Prin urmare, reprezentanții Băncii de resurse Genetice sunt de părere că înființarea instituției este un mare câștig pentru cercetarea românească și pentru viitorul siguranței și securității alimentare. Cu mențiunea însă ca Guvernul să o și finanțeze…

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ