ANUL CENTENAR MARCAT LA BUZĂU, DE ACTIVITĂȚI IMPORTANTE 

0
294

Anul Centenar va fi marcat la Buzău prin mai multe activități culturale și religioase. Primul eveniment cronologic va fi ,,Zilele Alexandru Marghiloman”, în cinstea prim-ministrului Alexandru Marghiloman care în 1918, a semnat, în numele Regelui și al poporului român, actul Unirii cu Basarabia, la 27 martie 1918.

Potrivit primarului Constantin Toma, pe 17 mai 2018, de Ziua Înălțării și a Eroilor, la Buzău va fi organizat un eveniment național comemorativ de anvergură cu participarea președintelui României, Klaus Iohannis, a premierului, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a altor oficialități naționale și internationale.

În centrul activităților se află comemorarea celor peste 10.000 de eroi îngropați în Cimitirul Eroilor din municipiu, aflat la acest moment, în proces de restaurare.

Primarul Constantin Toma spune că a avut întâlniri și discuții cu șeful Statului Major General și cu ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, în urma cărora s-a stabilit semnarea unui protocol de colaborare cu Armata pentru a asigura organizarea acestui eveniment de amploare. Pentru evenimentele importante ce vor fi organizate în acest an, ce reprezintă pentru România momentul împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire, municipalitatea va primi o sumă importantă de la Guvern.

Sume importante vor fi alocate Bisericii Eroilor, Domului Central, Cimitirului Eroilor precum și mai multor sectoare ale cimitirului care vor fi renovate, astfel încât să își recapete aspectul de altă dată.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ