Apă pentru 17.000 de utilizatori

0
16

Compania de Apă va realiza un apeduct în sud-vestul județului Buzău
La Amaru a avut loc prezentarea obiectivului de investiții ”APEDUCT”, organizat de COMPANIA DE APĂ S.A. Buzău ce a avut ca scop detalierea stadiul lucrărilor din cadrul proiectului de amploare ce va facilita accesul la apă potabilă a peste 17.000 locuitori din zonele din sud-vestul județului.
Motivul pentru care a fost luată inițiativa de a demara la Amaru un proiect prin care să poată fi realizată furnizarea apei potabile în toată zona de sud-vest a județului Buzău constă în lipsa unei surse sigure de apă.
Nevoia de apă potabilă este în creștere având în vedere că există localități în care este furnizată în baza unui program sau calitatea este îndoilenică.
Având o lungime de circa 52.000 metri, considerat cel mai amplu proiect,cu o investiție din surse proprii de peste 27,6 milioane lei, magistrala traversează șapte comune situate în sud-vestul județului Buzău și alimentează cu apă potabilă peste 17.000 de locuitori din localitățile Clondiru, Băltăreți și Sărata din comuna Ulmeni, Săhăteni, Vintileanca, Istrița de Jos și Găgeni din comuna Săhăteni, Amaru, Câmpeni, Lacu Sinaia, Lunca, Scorțeanca și Dulbanu din comuna Amaru, Bădeni, Breaza, Greceanca, Văleanca-Vilănești, Vispești din comuna Breaza, Fântânele, Fințești, Năeni, Proșca și Vârf din comuna Năeni, Colțăneni, Mărgineanu, Mihăilești, Satu Nou din comuna Mihăilești, Cioranca, Limpeziș, Movila Banului din comuna Movila Banului.
Costul investiției realizată exclusiv din fondurile COMANIEI DE APĂ BUZĂU se ridică la 27,6 de milioane de lei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ