A APĂRUT CALENDARUL ORTODOX PENTRU 2018

0
239

Anul 2018 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, astfel că toate modelele de calendare sunt ilustrate cu icoana Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, și cu icoanele unor sfinți români.

La fel ca în anii anteriori, sunt redate, printr-o grafică deosebită, sărbătorile şi sfinţii fiecărei zile, dar şi o serie de informaţii utile: zilele de post şi posturile de peste an; date importante; sărbătorile bisericești naționale; zilele și sărbătorile legale în care nu se lucrează; zilele în care nu se fac nunți).O parte considerabilă din banii încasaţi ca urmare a comercializării calendarelor va fi folosită pentru susținerea activităților pastoral-misionare, cultural-educaționale, social-filantropice și administrative.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei atrag atenţia şi asupra falsurilor care apar pe piaţă în fiecare an. Este vorba despre calendare ce nu conţin informaţii exacte.

De aceea, Arhiepiscopia recomandă achiziționarea calendarelor creștin-ortodoxe numai de la pangarele parohiilor şi mănăstirilor, de la magazinele de obiecte şi cărţi bisericeşti ale Centrului Eparhial, precum şi de la standul mobil din centrul municipiului Buzău pentru a avea siguranța că textul acestora este cel aprobat anual de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ