APEL ÎN DOSARUL “MATERNITATEA”

0
64

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, revine în faţa judecătorilor, procesul său fiind reluat în faza de apel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru data de 26 martie. Victor Mocanu a fost condamnat, în primă instanţă, în luna iulie 2016 îndosarul,,Maternitatea” pentru abuz în serviciu contra intereselor publice formă continuată, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În același dosar au mai fost condamnaţi Constantin Lungu, fost director executiv al Direcţiei pentru Administarea Patrimoniului din Consiliul Judeţean, la 3 ani de închisoare cu suspendare, Eugenia Nasea, 2 ani şi 6 luni cu suspendare. Victor Mocanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că a inaugurat în scop electoral noua Maternitate, ocazie pentru care a încheiat mai multe contracte ilegale de furnizare de echipamente medicale. Prejudiciul a fost estimat în rechizitoriu la peste 500 de mii de euro.

ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ LA C.J.

Consilierii județeni sunt convocați în ședință extraordinară, marți, 27 februarie de la ora 09:00. Pe ordinea de zi se află două proiecte de hotărâre care vor fi supuse aprobării. Primul vizează stabilirea unui mandat special reprezentantului Județului Buzău în Adunarea Generală a Acționarilor la Societatea ”Compania de Apă” SA Buzău pentru ședința ordinară din 27 februarie 2018. Al doilea proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi este legat de aprobarea participării unei delegații a Consiliului Județean Buzău la o sesiune comună organizată de Consiliul Raional Soroca în Republica Moldova în luna martie 2018.

JANDARM, ÎNMORMÂNAT CU ONORURI MILITARE

Jandarmul Nicolae Constantin care şi-a pierdut viaţa luni seară într-un accident rutier pe DN1B a fost condus pe ultimul drum astăzi în localitatea natală,  Boboc din comuna Cochirleanca. El a fost înmormântat cu onoruri militare. Bărbatul de 37 de ani era şeful postului de jandarmi din Sărata Monteoru şi a lăsat în urmă o fată de 11 ani și o soție care nici acum nu-și revine din șocul provocat de vestea morții sale.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ