Apel în Consiliul Local Municipal

0
15

Consilierii puși să indetifice un teren necesar spitalului municipal Buzău
Deputatul USR, Emanuel Ungureanu a făcut apel la consilierii locali municipali să facă demersuri în vederea identificării terenului necesar construirii unui spitalului municipal în Buzău. Există un consens politic, a precizat parlamentarul, motiv pentru care nu ar mai trebui să existe impedimente în dezvoltarea unui astfel de proiect.
Proiectul privind construirea unui spital municipal în Buzău bate pasul pe loc. Anul viitor ar fi momentul ca administrația locală să facă pași în sensul identificării unui teren pe care mai apoi să fie ridicată o unitate spitalicească dotată, gata să facă față oricăror situații. Deputatul USR, Emanuel Ungureanu a făcut apel la majoritatea din Consiliul Local Municipal să facă demersuri în vederea realizării investiției.
În acest moment există o problemă de personal la nivelul unităților spitalicești din județ. Parlamentarul a precizat că medicii și-ar dori să profeseze în oraș în situația în care ar avea pus la dispoziție un spital dotat la standardele actuale. Desființarea spitalului CFR ar fi o a doua alternativă pentru deficitul de personal.
Pe parcursul acestui an s-a discutat intens despre subiectul construirii la Buzău a unui spital municipal. Pe de altă parte se vorbește despre un nou spital județean în locul unuia municipal care ar răspunde nevoilor unui număr mult mai mare de pacienți.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ