ARCAŞUL LUNGOCI, SPAIMA PLĂIEŞILOR

0
202

Buzoienii au început meciul foarte motivaţi, astfel că în primele zece minute, gazdele aproape că n-au trecut de mijlocul terenului. O centrare excelentă de pe stânga îl găseşte relaxat pe Lungoci care trimite cu capul pe lângă buturile apărate de Barna. Tot oaspeţii şi tot prin căpitanul lor ratează deschiderea scorului în minutul 17, după o degajare greşită a fundaşilor adverşi.
Încurajaţi de galerie şi de asistenţa formată din o mie de spectatori, nemţenii echilibrează disputa. Imediat apar şi primele lor ocazii, ambele purtând semnatura lui Barb. La prima oportunitate, atacantul primeşte o pasă “printre” dar Toader iese la timp şi blochează. Veteranul din poarta Buzăului s-a aflat şi în centrul celei mai spectaculoase faze, pe care avea s-o rezolve, în cele din urmă, fundaşul Păun.
Antrenorul Vali Stan profită de pauza de hidratare pentru a corecta erorile ofensive ale echipei iar rezultatele nu se lasă mult aşteptate. Mai întâi a fost reuşita anulată pe motiv de ofsaid la golgheterul Metalului după o acţiune a lui Alin Iacob. Cu 3 minute înainte de pauză pică şi golul: Bardaş “croşetează” cu migală pe dreapta iar Lungoci se revanşează cu o reluare de fineţe la colţul lung, spre bucuria coechipierilor.
Grija meciului de Cupă de marţi de la Focşani şi perspectiva derby-ului de sâmbătă au redus turaţia motoarelor alor noştri. Ajutaţi de prestaţia modestă a Ceahlăului, buzoienii au jucat la alibi în repriza secundă. La singura acţiune realmente periculoasă a gazdelor, portarul Toader respinge mingea trimisă la colţul scurt de şeptarul Ţapu.
Bardaş încasează un “galben” la faultul comis din spate de Păun iar confuzia arbitrului n-ar fi deranjat dacă laboriosul mijlocaş n-avea o intrare neregulamentară, ceva mai târziu. Eliminare şi, se părea că adevăratele emoţii pentru Metalul sunt programate în ultimele 14 minute. Numai că, buzoienii au aglomerat inteligent spaţiile din apărare, au ştiut să ţină de minge iar şutul nemţeanului Rotaru i-a determinat pe spectatori să părăsească tribuna cu mult înaintea fluierului final. Victorie şi un moral excelent pentru trupa de cartier a “metaliştilor” înaintea disputei programate contra vecinilor cu bani de la noua Glorie.

IONUȚ PARASCHIV

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ