ARTERĂ CU SENS UNIC

0
62

Pentru descongestionarea traficului din zona centrală a orașului, respectiv zona Agenției de Protecție a Mediului – Biserica Sfântul Sava,

municipalitatea a apelat la o firmă specializată pentru a identifica exact variantele optime pentru ca traficul în zona respectivă să nu mai fie sufocat. Astfel, o firmă din București a elaborat un proiect în care au fost identificate două soluții constructive, proiectantul alegând varianta care ar presupune costuri mai mici și un timp de realizare redus. Vorbim despre prelungirea străzii Sfântul Sava, pe lângă Baroul de Avocaţi, până în Bulevardul Unirii.

Aceste lucrări de amenajare a arterei cu sens unic între strada Ostrovului și Bulevardul Unirii vor duce, potrivit proiectantului, la reducerea timpului de deplasare, la îmbunătățirea activității agenților economici din zonă și din oraș, la posibilitatea de intervenție rapidă în caz de urgență sau de forță majoră, precum și la creșterea siguranței în trafic și vizibilitate optimă pentru șoferii care vor circula în această zonă.

Lucrările de amenajare a arterei cu sens unic precum și a zonei de parcare între Bulevardul Unirii și strada Ostrovului vor fi realizate în decursul unui an, pe o lungime de 74 de metri. Valoarea totală a investiției este de 343.947 de lei, cu TVA din care aproximativ 300.000 de lei cu TVA reprezintă contravaloarea construcției-montaj.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ