ASFALTATĂ, APOI SĂPATĂ

0
109

Nici nu a fost bine asfaltată că deja a fost săpată. Vorbim despre strada Alexandru Marghiloman, reabilitată în vara anului trecut. Pe această arteră deja au fost făcute săpături de către firmele de utilități, iar șoferii se văd din nou nevoiți să facă slalom printre gropi. Autoritățile locale cunosc această problemă și vor să schimbe regulile pe care trebuie să le respecte societățile de utilități atunci când efectuează lucrări.
Strada Alexandru Marghiloman s-a aflat pe lista priorităților, anul trecut după ce buzoienii se plângeau de starea deplorabilă în care se afla carosabilul. Muncitorii de la Urbis Serv au lucrat pe timpul nopții pentru a nu afecta traficul pe această arteră aglomerată din oraș. La final, șoferii s-au declarat mulțumiți că nu mai sunt nevoiți să facă slalom printre gropi. Numai că, la mai puțin de un an de la finalizarea reabilitării, strada Alexandru Marghiloman are din nou gropi. Firmele de utilități au efectuat mai multe lucrări și au spart asfaltul.
Pentru că încasează toate loviturile de imagine pentru găurile din asfalt și pentru lucrările de pe carosabil lăsate neterminate de diferite firme, Primăria municipiului Buzău a decis să pună piciorul în prag. Municipalitatea buzoiană îi invită pe toți operatorii economici interesați să execute săpături pe domeniul public să depună o cerere în vederea agrementării pentru realizarea unor astfel de lucrări. Practic, orice firmă care dorește să intervină pentru lucrări de branșamente va fi obligată să respecte anumite condiții, printre care și refacerea ca la carte a porțiunii de asfalt distruse.
De asemenea, municipalitatea a mai introdus o nouă regulă, aceea ca, vreme de 5 ani după asfaltare, să nu se mai facă intervenții legate de înlocuirea rețelelor de utilități.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ