Asocierea – viitorul agriculturii naţionale! Întîlnire la nivel înalt cu reprezentanţi din Ministerul Agriculturii

0
46

Singura sansă pentru agricultori în lupta cu importatorii si piata neagră rămâne asocierea. Este principala concluzie la care au ajuns mai multi reprezentanti din cadrul Ministerului Agriculturii care au fost azi prezenti la Buzău unde au purtat discutii cu producătorii locali de fructe si legume.
Într-o piaţă din ce în ce mai inaccesibilă producătorilor locali de fructe şi legume, asocierea rămîne singura soluţie de supravieţuire. Astăzi la Buzău, secretarul general adjunct al Ministerului Agriculturii, George Sava, fostul prefect al judeţului Buzău, alături de deputatul Dănuţ Păle, membru în comisia de Agricultură şi reprezentanţi din cadrul ministerului, au stat de vorbă cu producătorii buzoieni în încercarea de a-i determina să se asocieze în grupuri astfel încît să pătrundă mai usor pe piaţa de desfacere. Un prim pas a fost făcut deja prin sprijinirea financiară a producătorilor de roşii.
Pentru a-i determina pe producători să se asocieze, autorotăţile le-au explicat că sunt puse la bătaie fonduri europene, celor care doresc să evolueze în domeniul agricol şi să facă faţă concurenţei. O asociere înseamnă o putere mai mare de negociere cu retailerii, o siguranţă pe care agricultorii o au pe piaţa de desfacere dar şi costuri mai mici.
Despre asocierea agricultorilor s-a vorbit în nenumărate rînduri însă de fiecare dată orice initiativa a fost sortită eşecului fie de cele mai multe ori din cauza birocraţiei. Producătorii de fructe şi legume s-au arătat intersati
George Sava, secretarul general adjunct al Ministerului Agriculturii a explicat că asocierea reprezintă şi o măsură de protective pe care fermierii o pot șua împotriva samsarilor de fructe şi legume. Totodată viitoarele fonduri europene vor fi alocate cu precădere asociaţiilor de producători motiv pentru care agricultorii ar trebui să se formeze în asociatii.
Întîlnirea organizată la Buzău între reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi producători este prima de acest fel din ţară.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ