ATACAŢI DE ALBINE

0
39

Roiurile de albine crează mari probleme, în judeţ, dar mai ales în municipiul Buzău. Autorităţile au fost alertate de mai multe ori, în ultima perioadă, şi solicitate să acorde ajutor cetăţenilor aflaţi în pericol de a fi înţepaţi. Greul, în astfel de situaţii pică pe jandarmi, care, potrivit noilor prevederi legislative au misiunea de a interveni.
Aplelurile la numărul de urgenţă 112 prin care sunt anunţate atacuri ale unor roiuri de albine s-au înmulţit în ultima vreme. Cele mai recente cazuri au fost sesizate chiar în municipiul Buzău, conform unui raport prezentat în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, Jandarmeria, care potrivit noilor atribuţii este instituţia ce trebuie să intervină în cazul atacurilor unor animale sălbatice, este nevoită acum, să facă faţă unei noi provocări.
Intervenţia jandarmilor în astfel de situaţii este dificilă, fiind nevoie, de fiecare dată de prezenţa unor specialişti, iar aceştia sunt greu de găsit.
Având în vedere dificultăţile semnalate de reprezentanţii Jandarmeriei, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a luat decizia actualizării procedurii privind modul de acțiune în gestionarea intervențiilor în situații de generate de animalele sălbatice, cu noile prevederi legislative. În urma acestor actualizări se va şti, clar, ce paşi trebuie urmaţi şi responsabilitatea fiecărei instituţii.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ