ATENȚIE LA ARTIFICII!

0
37

Petardele şi artificiile de tot felul fac parte din atmosfera de sărbători, însă pot fi un real pericol dacă nu sunt achiziționate de la comercianţi autorizaţi. Încă din luna noiembrie , poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase desfăşoară acţiuni de verificare a agenţilor economici, persoanelor juridice şi fizice, care efectuează comerț cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
Acţiunile poliţiştilor buzoieni se înscriu în ansamblul de măsuri întreprinse la nivel naţional sub denumirea „Foc de artificii”, în vederea prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de încălcarea normelor legislative ce vizează comerțul cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
Polițiștii atenționează buzoienii șă cumpere artificii, petrade sau alte articole pirotehnice doar de la persoane autorizate. O atenție foarte mare trebuie acordată și etichetei, care trebuie să fie în limba română.
Petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.
Articolele pirotehnice care pot fi comercializate către public sunt : steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei și inele de foc .

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ