Atenție la mâncarea din restaurante!

0
13

Explicații după controlul fulger al OPC Galați
Comandăm mâncare de la cele mai titrate restaurante din oraș dar nu știm ce mâncăm și acest lucru având alături, cel puțin în teorie două instituții care ar trebui să ne apere de produse alterate sau practici înșelătoare. Un adevărat dezastru a fost găsit de către comisarul șef al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Galați la o unitate de alimentație publică cu multe puncte de lucru din municipiul Buzău cu toate că în județ există o autoritate similară care ar fi putut declașa un control similar. Șeful OPC Galați a rămas uimit de ce a găsit. Mâncare gătită și congelată ulterior, resturi de mancare în frigidere și condiții improprii de depozitare.
Ce spun reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Buzău, cei care ar fi trebuit să constate neregulile înainte de omologii de la Galați? Ei bine se apară, declarând că de fapt controlul a fost organizat chiar la inițiativa angajaților instituției de la Buzău.
Mai mult decât atât, autoritățile au constatat și falsificarea unor produse pe care restaurantul cu pricina le-ar fi vândut clienților.
Controale la restaurantul respectiv au făcut și reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare la începutul anului unde au găsit la rândul lor abateri.
În replică, proprietarul localului, Sorin Cristea a declarat pentru Șansa News că a fost un control al ANPC, s-au luat măsuri, dar că ceea ce a apărut în spațiul public a fost mult exagerat:
„La nivel național, la Protecția Consumatorului, e mai severă legislația. Nu spun că suntem perfecțiunea întruchipată sau că nu facem greșeli, dar de la ce facem și ce s-a scris în presă, e mare diferență.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ