Atenție! Pericol de înec

0
5

Zeci de persoane și-au pierdut viața după ce au mers la scăldat
35 de persoane s-au înecat în luna iunie la nivel național, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. O statistică dramatică ce îi îndeamnă pe salvatori să tragă un semnal de alarmă. Atenție unde și în ce condiții mergeți la înot!
Canicula parcă nu ne mai dă pace. Temperaturile sar zilnic de 30-35 de grade Celsius iar pentru mulți dintre noi, o repriză de scăldat este cea mai bună soluție pentru a ne răcori. Din nefercire, în ultima perioadă au fost înregistrate situații dramatice, zeci de persoane pierzându-și viața după ce s-au înecat.
Salvatorii din cadrul IGSU recomandă în primul rând părinților să își supravegheze copiii atunci când merg la piscine, la mare sau în alte locuri destinate înotului pentru a evita eventuale accidente sau tragedii.
Cel mai important, se recomandă evitarea scăldatului în lacuri sau în râuri acolo unde acest lucru este interzis.
Având în vedere numărul mare de accidente, pompierii din cadrul IGSU recomandă celor care merg la mare, în stațiuni sau în alte zone turistice să se informeze înainte de a pleca, să asculte de indicațiile autorităților și să evite pe cât posibil locurile necunoscute.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ