Atenționări și recomandări pe caniculă

0
5

Trei puncte de prim ajutor vor fi amenajate în municipiul Buzău
Vara și-a intrat în drepturi cu temperaturi care au depășit 30 de grade Celsius iar prognoza pentru zilele viitoare nu este pozitivă. Vom avea parte de disconfort termic accentuat, valori termice din ce în ce mai ridicate iar copiii, vârstnicii și bolnavii cronici sunt cei mai expuși. Din acest motiv, medicii recomandă în această perioadă multă grijă și hidratare…
Evitați pe cât posibil expunerea la soare între orele 11.00 și 18.00 recomandă medicii pentru perioada următoare în care temperaturile vor depăși cu ușurință 30 de grade Celsius. Se instalează canicula iar metoda cea mai bună de prevenire a insolațiilor și celorlalte efecte negative ale căldurii excesive este hidratarea.
Aparatele de aer condiționat pot fi folosite în aceste perioade în schimb, sunt de părere specialiștii este recomandat ca temperatura să fie reglată cu 5 grade mai mică decât temperatura exterioară. Dacă este nevoie să ieșiți afară atunci va trebui să adoptați o ținută lejeră.
Primăria Buzău urmează să înființeze trei puncte de prim ajutor în care buzoienii pot să se adăpostească de căldură. Vor beneficia de aer condiționat, apă și li se va pute alua tensiunea. Centrele vor fi amenajate în Piața Centrală, Piața Dorobanți și în incinta primăriei din centrul orașului.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ