ATRIBUȚII PENTRU PRINDEREA ANIMALELOR

0
47

Jandarmii vor avea mai multe atribuții atunci când trebuie să intervină în cazul unui atac al animalelor sălbatice. Legea a suferit modificări, iar oamenii legii urmează să fie dotați cu arme cu tranchilizant și alte dispozitive moderne, care să îi ajute în rezolvarea acestor cazuri.

Jandarmii au serios de lucru în această perioadă a anului. O mare problemă este cea a furtului de material lemnos din zonele montane. În numai o săptămână jandarmii montani au dat 12 amenzi persoanelor prinse că au sustras lemne, din păduri ale judeţului.

Mai nou, jandarmii au atribuții și pentru intervenția în cazul atacurilor animalelor sălbatice. Situațiile de acest gen au fost destul de frecvente în această vară, la nivelul județului Buzău și era nevoie de reguli noi. În curând jandarmii vor fi dotați cu arme cu tranchilizant și alte sisteme moderne care să faciliteze intervenția în cazul atacurilor animalelor.

Numai în luna octombrie, la nivelul județului Buzău, au fost semnalate 8 cazuri de atacuri ale animalelor sălbatice. Acestea au dat iama în gospodăriile oamenilor care locuiesc în satele de munte și, de multe ori, i-au lăsat fără animalele din ogradă.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ