AU ”FENTAT” PROBELE SPORTIVE

0
167

Primul lot de polițiști locali ar fi trebuit să susțină, în această dimineață, probele sportive conform hotărârii adoptate de consilierii locali, în luna aprilie. Agenții s-au prezentat la stadionul de atletism echipați corespunzător, dar nu au susținut probele. Au existat lipsuri procedurale atât din partea organizatorilor, cât și din cea a polițiștilor locali. În aceste condiții, probele s-au amânat până când vor fi respectate toate procedurile.
Luni dimineață, primii agenți de Poliție Locală urmau să susțină probele fizice stabilite prin hotărârea de Consiliu Local adoptată în luna aprilie a acestui an. Aceștia s-au prezentat în echipamet sportiv la stadionul de atletism, însă probele nu au mai avut loc. Au existat lipsuri procedurale atât din partea organizatorilor, cât și a polițiștilor localilor. Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții Primăriei, agenții trebuiau să prezinte comisiei o adeverință medicală din care să reiasă că sunt apți să susțină probele sportive. Niciunul din cei prezenți nu a adus un astfel de document. La mijloc, se pare că ar fi vorba de o chichiță de care se leagă polițiștii locali, mai ales că aceștia au contestat în justiție legalitatea susținerii acestor probe fizice.
La rândul lor, polițiștii locali spun că probele sportive nu trebuie susținute în mod obligatoriu, mai ales că aceștia au trecut prin această etapă atunci când au fost angajați. În același timp, aceștia s-au declarat nemulțumiți de faptul că organizatorii nu au adus la stadion o ambulanță cu echipaj specializat, care să intervină în cazul unei accidentări.
Polițiștii locali susțin că acțiunea Primăriei de a-i supune unor probe sportive este una ilegală. Totodată aceștia afirmă că nu se tem de aceste probe, așa cum au fost acuzați.
În aceste condiții, polițiștii locali sunt așteptați la stadionul de atletism și în zilele următoare, așa cum au fost programați. Dacă niciunul nu va susține probele sportive, urmează ca reprezentanții Primăriei să stabilească o nouă dată pentru evaluarea sportivă a agenților.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ