AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE LA CLASA PREGĂTITOARE

0
170

Mulţi părinți aleg să își înscrie copii la step by step
Săptămâna acesta au început înscririle la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022. Sistemul alternativ Step By Step este la mare căutare către părinții din Buzău. De la an la an crește numărul părinților care aleg să își înscrie copii la acest program prelungit pentru că se pliază foarte bine pe timpul în care sunt la job-uri. La Şcoala numărul 11 , numărul cererilor de înscriere la aceste clase este cu mult mai mare decât cel al locurilor disponibile. Aici, o singură clasă este disponibilă. Soluția conducerii instituției este înființarea unei alte clase.
De luni, părinții pot depune cereri pentru a înscrie copiii la unitățile de învățământ primar. În județul Buzău, aproape 3.100 de copii vor trebui să fie înscrişi în cele 179 de clase pregătitoere, puse la dispoziție de instituțiile școlare. Potrivit noilor reglementări, fiecare clasă nu va trebui să depășescă 22 de elevi. Pentru al doilea an la rând, părinții nu își vor putea alege învățătorii la care își înscriu copiii, după ce legea a fost modificată, astfel că repartizarea va fi făcută aleatoriu. La cea mai căutată instituție școlară din municipiu, Şcoala numărul 11, sunt puse la dispoziție șapte clase pregătitoare, dintre care numai una în sistemul alternativ Step By Step. Numai în primele două zile au fost depuse 44 de cereri pentru cea din urmă . Conducerea școlii spune că se vor găsi soluții pentru ca elevii să își găsească un loc în clasă.
Instituția este obligată de lege să înscrie toți elevii care au domiciliul în circumscripția școlii. Dar pentru că aici , în fiecare an sunt înscriși mai mulți copii decât locuri disponibile, conducerea a elaborat criterii specifice de departajare.
Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, spune că şi anul acesta vor fi locuri în şcoli pentru toţi copiii.
O noutate față de anii trecuți este faptul că evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului dispare pentru cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021. Este necesară doar recomandarea de la grădiniță.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea /Adrian Meteleanu/

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ