AU SOSIT PRIMELE MANUALE

0
93

La două luni după începerea anului şcolar, manualele pentru clasa a V-a au început să fie distribuite în unităţile de învăţământ din judeţul Buzău. Problema nu este însă complet rezolvată pentru că în prima tranşă au fost livrate manuale pentru doar cinci materii.

Inspectoratul Şcolar a început să distribuie săptămâna aceasta o parte din manualele pentru elevii de clasa a V-a. Luni au fost distribuite cele pentru şcolile din municipiul Buzău şi Râmnicu Sărat, iar marţi a început livrarea către şcolile din localităţile rurale ale judeţului. Este vorba însă doar de manualele pentru cinci materii, celelalte fiind încă aşteptate.

Conducerea Inspectoratului susţine că nu poate anticipa momentul în care criza manualelor pentru clasa a V-a se va încheia, pentru că livrarea depinde de edituri. Până când toate manualele vor ajunge pe bănci, elevii vor folosi, în continuare compendiile cu care au fost întâmpinaţi la începutul anului şcolar. Pentru că nu a reuşit tipărirea la timp a manualelor, Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat un compendiu introductiv pentru clasa a V-a, care cuprinde curricula şcolară la materiile ale căror manuale au fost contestate, precum Limba română, Limba modernă 1 şi 2, Istorie, Geografie, Educaţie plastică, Muzică, Educaţie tehnologică şi consiliere.(Laurențiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ