AU „UITAT” SĂ PLECE ÎN ȚĂRILE CALDE

0
65

Spectacol inedit pe un lac de pescuit de la marginea comunei Vadu Pașii. Peste o sută de lebede albe plutesc suav pe luciul apei,oferind trecătorilor un peisaj de poveste. Vremea caldă și prietenoasă a făcut ca frumoasele înaripate să uite să plece în țările calde.
Nu este primul an în care lebedele albe nu pleacă în țările calde. Temperaturile ridicate din această perioadă le-au făcut pe grațioasele înaripate să nu părăsească lacul din Vadu Paşii. Liniștite și elegante, lebedele se plimbă fără teamă pe toată suprafața lacului, alături de pui, oferind trecătorilor un spectacol inedit, în plină iarnă. Specialiştii au găsit şi o explicaţie pentru faptul că păsările nu au migrat.
O altă explicație ar fi aceea că frumoasele înaripate s-au ataşat de oameni.
Potrivit localnicilor, nu este primul an în care lebedele albe decid să ierneze pe lac.
Și pe lacul din Parcul Tineretului, două lebede încântă privirile trecătorilor. Acestea sunt prietenoase cu oamnii care le aruncă mâncare și fac poze cu ele. Specialiștii susțin că, în ultimii ani, în majoritatea orașelor în care există lacuri se întâmplă un asemenea fenomen.
Lebăda alba este o pasăre acvatică migratoare, una dintre cele mai mari frumoase și suave zburătoare. Sunt specii protejate de lege, iar oamenii nu au voie sa le prindă ori sa le vâneze.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ