Autobuz electric la Trans-Bus

0
108

Mijloacele de transport în comun pe hidrogen, o nouă dorință a operatorului local
Primul autobuz electric a ajuns în garajul operatorului de transport local Trans-Bus. Mai urmează încă opt…Cel mai probabil le vom putea vedea pe străzi abia din lunile mai-iunie, au declarat reprezentanții companiei, după ce și lucrările de asfaltare se vor încheia. Cu ajutorul fondurilor europene, managerul firmei de transport speră să achiziționeze și autobuze pe hidrogen.
Trans-Bus Buzău a primit pimul autobuz electric din cele 9 marca BYD Europe achiziționate prin intermediul unui proiect european. Are o multitudine de dotări printre care putem regăsi instalația cu aer condiționat pentru timpul verii, sistemul auxiliar de încălzire sau cel electronic de taxare.
Stațiile de încărcare sunt deja în curtea operatorului de transport. Vor urma în scurt timp lucrările pentru contrucția platformelor. Cel mai probabil noile autobuze electrice vor circula începând din luna mai. Pe lângă cele 9 mijloace de transport, Trans-Bus va mai pune în funcțiune alte 4 autobuze marca Temsa.
Operatorul de transport anunță că vor fi achiziționate și alte mijloace de transport, de această dată second-hand iar pe termen mediu, în baza unor proiecte europene, chiar unele pe hidrogen.
Autobuzele galbene BMC vor fi scoase din uz în perioada următoare, a mai anunțat conducerea Trans-Bus.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ