Autostrada A7, finanțată prin PNRR

0
71

Pe 25 noiembrie vor fi anunțați constructorii
Uniunea Europeană a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență întocmit de România. Astfel, țara noastră ar putea primi finanțarea de aproximativ 30 de miliarde de euro, sumă în care este prins și bugetul necesar construirii autostrăzii A7 Ploiești-Buzău-Pașcani.
Planul Național de Redresare și Reziliență va finanța investiții în sănătate, educație, infrastructură, digitalizare și combaterea schimbărilor climatice. La capitolul infrastructură este inclusă și autostrada A7 Ploiești-
“ La A7 se lucrează intens de mai mult timp, iar proiectul e într-o fază avansată, în principal în ceea ce privește realizarea tronsonului Ploiești – Buzău. Acum este faza de analiză a celor 39 de oferte depuse la licitație pentru construirea acestui tronson, iar pe 25 noiembrie vor fi anunțați constructorii pentru loturile Dumbrava-Mizil, Mizil-Pietroasele și Pietroasele –Buzău, care compun tronsonul Ploiești – Buzău. De asemenea, sunt aprobate, prin Hotărâre de Guvern, și exproprierile aferente și despăgubirile ce vor fi acordate”, a anunțat Vlad Pufu, senator și președinte al organizației municipale a PNL Buzău.
Lucrările aferente sectorului de autostradă Ploiești-Buzău vor avea ca termen de execuție 20 de luni. Lungimea tronsonului de drum va fi de 63 de km, va avea șase noduri rutiere, 1600 de hectare de perdele forestiere, 4 spații de servicii cu stații de încărcare electrice și 42 de poduri și pasaje. Ca pași următori pentru A7, în perioada următoare vor fi lansate progresiv licitațiile și pentru restul sectoarelor Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ