AVANSAȚI ÎN GRAD DE ZIUA LOR

0
118

Un ofițer și 5 subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au fost avansati inainte de termen chiar de ziua lor. De asemenea au fost înmânate 5 diplome de merit pentru cadrele care au avut rezultate excepționale în activitate, precum și diplome pentru concursurile sportive.

Zi încarcata de emotii pentru pompierii buzoieni care au sarbatorit astazi implinirea a 169 de ani, de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu a luptat împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848. Evenimentul desfăsurat în sala D.Filipescu a Consiliului Județean Buzau a debutat cu intonarea imnului national.

Dupa momentul solemn au urmat apoi discursurile oficialităților locale prezente la eveniment – subprefectul Sorin Gheorghe și viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu.

Cu ocazia Zilei Pompierilor a avut loc festivitatea de avansare în grad a cadrelor militare din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău. Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne a fost avansat înainte de termen un ofițer de la gradul de maior la gradul de locotenent colonel și cinci subofițeri (doi de la plutonier adjutant la plutonier adjutant șef, doi de   la   plutonier   major   la   plutonier   adjutant   și   unu   de   la   plutonier   la plutonier major)

De asemenea au fost înmânate 5 diplome de merit pentru cadrele care au avut rezultate excepționale în activitate, precum și diplome pentru concursurile sportive – Cupa 13 septembrie –  organizată la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.

În cadrul evenimentului au mai fost inmanate de catre Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău autoritatilor locale.

Pentru Florin Preda avansarea, înainte de termen, în gradul de plutonierul adjutant șef a fost un moment emotionant. Activeaza in cadrul serviciului SMURD iar pentru el, viata de pompier este atât grea cât și frumoasă mai in momentul in care sunt salvate vieti.

Florin Preda a urmat stagiul de pompier la o unitate din Calarasi și lucreaza in cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău din 2006. Ziua Pompierilor s-a încheiat la Buzau cu prezentarea tehnicii și echipamenteor cu care salvatorii intervin la diferite misiuni.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ