AVARIE MAJORĂ LA REŢEAUA DE APĂ

0
77

Avarie majoră la reţeaua de apă potabilă a municipiului Buzău. Joi seară, aproape jumătate din oraş a rămas fără apă la robinete, după ce , conducta magistrală de transport din Parcul Crâng s-a spart. Furnizarea serviciului de alimentare cu apă a fost reluată după aproximativ două ore şi jumătate
Joi seară, începând cu orele 20,buzoienii din mai multe cartiere ale oraşului au constatat că nu mai au apă la robinete. Cauza a fost o avarie majoră produsă la Sursa Sud în zona Crângului. Avaria s-a produs la o coductă magistrală, iar lucrătorii de la Compania de Apă au izolat ţeava spartă şi au alimentat instalaţia de la alte surse. Au fost afectate cartierele Micro 14,Obor,Micro3 ,Crang, Titulescu si Orizont. După reluarea furnizării serviciului de alimentare, presiunea a fost scăzută iar apa, în multe cazuri a curs cu depuneri de rugină. Abia în cursul zilei de astăzi, Compania de Apă a încheiat reparaţiile la conductă.
“Echipele de interventie ale Companiei de Apa S.A. Buzau au finalizat, vineri, in jurul orei 11.00, lucrarile de reabilitare a conductei de apa avariate joi seara. Ulterior, s-a trecut la etapa de reintroducere a Sursei de Apa Crang in circuitul municipal de alimentare cu apa. Estimam ca la ora 15.00 vom fi in masura sa reluam furnizarea serviciului la presiunea normala. Avertizam ca, dupa reluarea furnizarii, apa va prezenta temporar turbiditate” , a anunţat Compania de Apă.
În urma avariei majore petrecute joi, 28 septembrie, în jurul orei 20.00, la conducta magistrală de transport al apei din Parcul Crâng, furnizarea serviciului a fost sistată pana la ora 22.30, atunci când aceasta a fost reluata în condiţii tehnice special, cu presiune scăzută. Până astazi, vineri, în condiţiile scoaterii din funcţiune a Sursei Crâng, alimentarea cu apă potabilă a fost asigurată de celelalte trei surse de apă din municipiu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ