Avem irigaţii…dar pe unde? Şeful de la ANIF pus de prefect să arate harta

0
245

În contextul în care meteorologii ne avertizează că vom trece din nou printr-o vară secetoasă în cadrul Colegiului Prefectural, prefectul judeţului a invitat la discuţii directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Filiala Buzău. Şeful instituţiei a dat asigurări că a încheiat din timp contracte de furnuizorii de apă astfel încît, la cerere, agricultorii să poată beneficia de irigaţii. Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a luat de bună asigurarea directorului ANIF motiv pentru care i-a solicitat să prezinte în cel mai scurt timp hărţile cu zonele în care se poate iriga la nevoie.
Se anunţă o vară secetoasă iar vremea capricioasă de la mijlocul primăverii şi-a pus deja amprenta pe culturile înfiinţate de agricultorii buzoieni. În aceste condiţii irigarea terenurilor devine obligatorie iar Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, Filiala Buzău poate da o mînă de ajutor fermierilor prin încheierea unor contracte de livrare a apei. În acest moment ANIF poate asigura irigaţii pe o suprafaţă de peste 40.000 de hectare iar viitoarele investiţii, au declarat reprezentanţii instituţiei, vor putea aduce un plus de valoare întregii activităţi.
O veste bună ar fi că în acest moment autorităţile centrale iau în calcul livrarea apei către beneficiari sub titlu gratuit pînă la o anumită limită. În acest fel interesul agricultorilor pentru irigaţii ar putea creşte, a adăugat directorul ANIF.
Datele şi promisiunile ANIF vizavi de faptul că agricultorii nu vor suferii de pe urma secetei nu au convins reprezentanţii Prefecturii Buzău. Şeful de la Casa Albă a cerut explicit conducerii instituţiei să prezinte hărţi din care să reiasă exact suprafeţele deservite de istalaţiile de irigare şi cît anume din întreg sistemul de irigaţii funcţionează.
Raportul solicitat împreună cu hărţile de rigoare vor trebui prezentate de şeful ANIF la viitoarea şedinţă a Colegiului Prefectural.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ