Avertisment al Băncii de Gene

0
98

Culturile de legume ar putea fi afectate de frig și secetă
Temperaturile scăzute din ultima perioadă îi îngrijorează pe specialiștii din cadrul Băncii de Gene Buzău. Fenomenele meteo din ultima perioadă sunt urmărite îndeaproape astfel încât semințele să poată fi adaptate pentru a rezista stresului termic la care sunt supuse. În acest an, lucrările agricole ar putea suferi întârzieri majore iar culturile de legume ar putea fi afectate ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile.
Specialiștii din cadrul Băncii de Gene au început activitatea. Au fost însămânțate soiuri românești de legume pentru a veni în sprijinul cultivatorilor.
Vremea însă ar putea da peste cap în acest an lucrările agricole. Costel Vânătoru, directorul Băncii de Gene vorbește despre un dezechilibru al plantelor datorat frigului înregistrat în ultima perioadă dar și ca urmare a secetei.
Se fac cercetări intense la Banca de Gene pentru crearea unor soiuri care să facă față intemperiilor dar rezultatele nu vor apărea prea curând având în vedere drumul lung și laborios al acestora.
Reprezentanții Băncii de Gene se tem ca în acest an, din princina frigului, producțiile de legume să fie sub cele înregistrate în anii precedenții ceea ce ar conduce implicit și la o creștere a prețurilor.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ