Avocatul Poporului suspendat din cauza COVID

0
138

Abuzurile se pot sesiza în continuare
Având în vedere contextul pandemic, Avocatul Poporului a suspendat temporar la Buzău acordarea audiențelor. Abuzurile din partea autoritățile pot fi în continuare sesizate online sau telefonic, au anunțat reprezentanții instituției, o comsie urmând a demara verificări în cazul încălcării unor drepturi sau libertăți.
Audiențele lunare pe care specialiștii din cadrul instituției Avocatul Poporului le acordau buzoienilor, au fost suspendate. Motivul este dat de contextul pandemic, au anunțat prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Biroului Teritorial. Neregulile pot fi sesizate însă prin intermediul altor mijloace de comunicare.
În funcție de aspectele sesizate, o comisie din cadrul instituției va demara verificări urmând să dispună măsurile legale.
Avocatul Poporului s-a sesizat în ultima perioadă cu privire la lipsa de medicamente pentru pacienții internați cu COVID în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu-Sărat.
Printre aspectele semnalate în ultima perioadă de către cetățeni se numără tergiversarea emiterii titlurilor de proprietate sau modul în care sunt tratate de către autorități cererile formulate de buzoieni.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ