Bacul “second-hand” la final

0
48

Au contestat si au castigat. Este vorba despre 10 candidati care au sustinut examen la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului si au fost declarati initial respinsi. Au decis sa ceara recorectarea lucrarilor si astfel au obtinut note care sa le aduca in cele din urma diploma mult dorită. In urma afisarii rezultatelor  finale, rata de promovare la nivelul judetului Buzau in cea de-a doua sesiunea a examenului de Bacalaureat a crescut de la 21.49 la 23.03%.

A trecut şi a doua sesiune a Bacalaureatului. Mulţi dintre cei care şi-au încercat încă o dată norocul sau din contră au vrut să îşi testeze competenţele nu au reuşită să treacă de examenul maturităţii. 484 de elevi au fost respinşi, 215 dintre ei contestînd rezultatele. Ieri, după soluţionarea constentaţiilor, a anunţat Inspectoratul Judeţean Şcolar, cîţiva elevi au avut şansă şi au promovat a doua sesiune.

În acest an Buzăul s-a remarcat la nivel naţional cu rezultate excepţionale la examenul de Bacalaureat.

2096 elevi au promovat prima sesiune a Bacalaureatului, după revolvarea contestaţiilor, dintr-un total de 2706 prezenţi la examen însemnînd un procent de 77,46 la sută.

(Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ