BANI ALOCAȚI PENTRU CENTENAR 

0
54

Municipalitatea  va primi suma de 1.000.083 de euro de la Guvern, bani cu ajutorul cărora vor fi organizate evenimentele în acest an, cu ocazia sărbătoririi Centenarului României Mari. Anunțul făcut de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma în cadrul ședinței de joi a Consiliului Local Municipal a provocat unele reacții în rândul opoziției.

Edilul șef a explicat că această sumă nu provine de la bugetul local. Constantin Toma a mai explicat faptul că din cele 37 de milioane de euro alocate de Executiv la nivel national, Buzăul ar fi privilegiat, din acest punct de vedere.

Banii pe care municipalitatea îi va primi nu sunt alocați doar către activitățile cultutale ce vor fi organizate cu ocazia Centenarului, ci și pentru reabilitarea unor momumente.

Pe 17 mai 2018, de Ziua Înălțării și a Eroilor, la Buzău va fi organizat un eveniment național comemorativ de anvergură cu participarea președintelui României, Klaus Iohannis, a premierului, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a altor oficialități naționale și internationale. În centrul activităților se află comemorarea celor peste 10.000 de eroi îngropați în Cimitirul Eroilor din municipiu, la care se adaugă alți 7.000 de eroi necunoscuți.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ