Bani și responsabilități pentru angajații prefecturilor

0
21

Funcțiile publice, transformate în funcții de stat
Protestele recente care au avut loc în prefecturile din țară, inclusiv în instituția de la Buzău își arată roadele. Angajații au solicitat statut de funcționar de stat și salarii aferente. Doi parlamentari de Buzău au anunțat susținerea unor proiecte legislative care să răspundă cerințelor formulate de sindicate.

Romeo Lungu, deputat PSD Buzău
“Am inițiat, alături de alți colegi parlamentari, o inițiativă legislativă ce propune ca funcțiile publice din cadrul InstituțieiPrefectului să devină funcții publice de stat în loc de funcții publice teritoriale.Faptul că aparatul instituției prefectului verifică legalitatea actelor administrative, reprezintă un raționament important pentru ca aceste funcții să se plaseze în eșalonul cel mai înalt ca responsabilitate”, a transmis deputatul social-democrat de Buzău, Romeo Lungu.
Propunerea vine pe fondul protestelor din prefecturi care au avut loc în ultima perioadă. Sindicaliștii au solicitat statut de functionari publici de stat și salarii mai mari. Partenerii de coaliție liberali susțin la rândul lor un demers legislativ similar.

Gabriel Avrămescu, deputat PNL Buzău
“Ne dorim să echilibrăm veniturile celor care lucrează în Instituțiile Prefectului din întreaga țară printr-o propunere legislativă care corectează o scăpare a Codul Administrativ. Am depus, așadar, la Senat, propunerea legislativă care presupune ca funcțiile publice din cadrul instituției prefectului să devină funcții publice de stat în loc de funcții publice teritoriale cum prevede actualmente Codul administrativ și astfel veniturile personalului vor crește. Îmi doresc ca această propunere să primească urgent votul colegilor senatori și mai apoi al parlamentarilor deputați”, a precizat președintele PNL Buzău Gabriel Avrămescu prin intermediul unei postări pe pagina sa oficială de Facebook.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ