Bătaie pe biletele de tratament în stațiunile de la mare

0
70

În plin sezon al concediilor, statiunile de tratament aflate pe litoralul Mării Negre sunt cele mai solicitate în această perioadă de pensionarii buzoieni. Asa se face că peste o mie de varstnici din judetul Buzau, nu au putut obtine un bilet anul acesta pentru că au ales să meargă pe litoral în vîrf de sezon în detrimentul altor statiuni din tar,  căutate mai puțin pe timpul verii. În plus, Casa Judeteană de Pensii nu mai alocă în acest an bilete de tratament în statiunile din Constanta în luna septembrie asa cum s-a întâmplat anul trecut.

În lunile de vară Casa Județeană de Pensii Buzău înregistrează cele mai multe cereri pentru bilete de tratament. La fel ca in fiecare an, cele mai multe solicitări sunt formulate pentru stațiunile de pe litoral. Așa se face că  numărul pensionarilor care nu prind un bilet crește față de celelalte perioade ale anului. De pildă, în această vară în jur de două mii de pensionari din județul Buzău au reușit să intre în posesia unui bilet de tratament la Eforie Nord, Saturn și Mangalia iar alte o mie de cereri au fost respinse pe motiv că biletele au fost epuizate.

Ultima serie de pensionari va pleca la mare la sfârșitul lunii august. Pentru această perioadă au fost alocate în jur de 300 de bilete. Din septembrie Casa Județeană de Pensii Buzău nu mai dispune de bilete pentru stațiunile de pe malul Mării Negre deși anul trecut prin Casa Națională au fost alocate locuri în hoteluri.

Pensionarii isi pot trata afectiunile de care sufera si în stațiunile Sărata Monteoru, Pucioasa, Amara, Olănești, Covasna și Buziaș. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ