Benzi muzicale pe drumul morții

0
195

AVAC despre “cârpelile” drumurilor naționale
Patru persoane au decedat într-un cumplit accident pe DN2E85 între localitățile Movilița și Sinești, în județul Ilfov. Multe tragedii au loc și pe sectorul de drum care străbate județul Buzău. Anual zeci de persoane își pierd viața sau ajung la spital în stare gravă atât ca urmare a nerespectării regulilor de circulație cât și din pricina infrastructurii. Reprezentanții Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație atrag încă o dată atenția asupra măsurilor urgente pe care administratorii drumurilor trebuie să le ia astfel încât să împiedice noi tragedii.

“Benzi muzicale sau alte astfel de trăznăi au fost propunerile CNAIR pentru rezolvarea gravelor carențe de infrastructură în ultimii ani. Pe DN2 situația era atât de simplă… O nesemnificativă mărire a platformei drumului în afara localităților cu 1 metru, ce ar fi permis amplasarea unui parapet median de despărțire a sensurilor de circulație…nu a făcut obiectul de analiza și implementare la nivelul CNAIR… Am mai numărat 4 persoane decedate pe acest drum național al morții”, a transmis Cătălin Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație.
Prin intermediul unui comunicat de presă, asociația face apel către administratorul drumului să ia măsurile necesare astfel încât drumul să devină mai sigur pentru participanții la trafic.
„Cârpeala, în contextul lipsei de responsabilitate, este cuvântul cheie la nivelul autorităților care administrează întreaga rețea rutieră a țării. Parapetul median și marcajul rezonator sunt două din cele mai importante elemente ce nu pot lipsi de pe platforma drumului. Din păcate, în cazul DN2, platforma existentă nu permite amplasarea parapetelor mediane, întrucât s-ar îngusta benzile de rulare… În astfel de condiții, se impunea de urgență lărgirea platformei drumului… Totodată, delimitarea părții carosabile trebuie să fie realizată cu marcaj resonator”, a mai transmis președintele AVAC.
18 oameni și-au pierdut viața pe parcursul acestui an în accidente rutiere petrecute pe raza județului Buzău. În topul șoselelor cele mai periculoase, atât la nivelul județului cât și pe plan național, rămâne DN2E85. Specialiștii sunt de părere că Autostrada A7 care ar urma să lege Capitala de nordul Moldovei și care ar străbate județul Buzău, ar urma să preia o mare parte din trafic și prin urmare și numărul de accidente ar urma să scadă.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ