BESTIA CU CHIP DE OM

0
85

Sâmbătă după-amiază, bărbatul de 39 de ani şi-a legat şi torturat băiatul de 12 ani. Sub pretextul unei excursii, şi-a dus copilul într-o pădure din apropierea localitatii Bozioru. L-a legat de un copac și a început să-l taie pe corp cu bestialitate. Imun la țipetele disperate ale copilului, acesta a filmat scenele şocante şi i-a trimis apoi imaginile mamei plecate în Spania. A vrut să se răzbune pentru că femeia l-a părăsit, tot din cauza violenţei. După teribila faptă, individul si-a dus copilul acasă. Speriat de consecințele faptelor sale, bărbatul a fugit de acasă. Alertate de mama copilului, autoritățile au demarat o amplă căutare a bărbatului.

În scurt timp, individul a fost prins pe raza comunei Bozioru, iar mai apoi a fost dus la secția de poliție din Pârscov sub escorta trupelor speciale, pentru audieri.

După finalizarea audierii, bărbatul a fost dus la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul faptei.

Băiatul a fost transportat la Spitalul Județean Buzău. Medicii au fost ingroziti de chinurile la care a fost supus minorul de 12 ani.

Imediat ce au fost sesizati de socantul caz de la Bozioru, reprezentantii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău au trimis un psiholog la spital, pentru a vorbi cu baiatul. Copilul se afla în stare de soc, dar cooperant.

În cursul aceleași zile, reprezentanții DGASPC Buzău au luat legătura și cu mama copilului. Totodată, psihologul a aflat de la băiat că a fost singura data când a fost supus de tatăl său, unui astfel de tratament barbar.

Copilul este în continuare internat în Spitalul Judetean Buzău. El este elev în clasa a VI a și înainte de a se muta la Bozioru a învățat la o școală din municipiul Buzău. Reprezentanții DGASPC Buzău speră ca mama băiatului să revină în țară pentru a avea grijă de el, odată ce va fi externat. În caz contrar, instituția se pregătește pentru plasamentul în regim de urgenţă al copilului, ca măsură de protecţie specială cu caracter temporar. Din discuțiile purtate cu minorul, psihologul de Telefonul Copilului din cadrul Direcției a aflat că mama acestuia avea un ordin de protecţie împotriva bărbatului violent şi intenţiona să obţină şi custodia băiatului. În urmă cu ceva timp, individul a mai fost închis pentru tâlhărie.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ