BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ, CONSOLIDATĂ ŞI REABILITATĂ

0
28

Au fost obţinute şi ultimele documente pentru începerea lucrărilor
Clădire emblematică pentru Buzău, Biblioteca Judeţeană va intra, în sfârşit într-un amplu proces de consolidare şi renovare. Recent a fost obţinută autorizaţia de construire, astfel că firma de construcţii ce a câştigat licitaţia, poate începe lucrările.
Dezafectată în urmă cu aproximativ doi ani şi mutată într-un centru comercial, Biblioteca Judeţeană, de pe Bulevardul Unirii, va intra într-un amplu proces de reabilitare. Lucrările au fost întârziate până acum deoarece, datorită statului său de clădire de patrimoniu, a fost nevoie de un lung şir de avize şi autorizaţii. În prezent, documentaţia este completă, iar muncitorii pot începe să lucreze.
Consolidarea clădirii bibliotecii era imperios necesară pentru că specialişitii au constatat că era posibil chiar să se prăbuşească.
Sediul Bibliotecii Judeţene, vechi de peste o sută de ani este încadrat în categoria clădirilor de patrimoniu, va fi restaurat și transformată într-un spațiu expozițional modern, păstrându-și însă valențele arhitecturale istorice. Fondurile necesare acestui proiect sunt asigurate, în cea mai mare parte dintr-o finanțare europeană. În această perioadă, Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” funcționează într-un mall din municipiu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ