BILANȚ AL ACTIVITĂȚII DEPUTATULUI SORIN LAZĂR, PE 2017

0
115

La mai bine de un an, de la preluarea manadatului, demnitarul buzoian, Sorin Lazăr  a avut 36 de luări de cuvânt în 17 ședințe și a inițiat 51 de propuneri legislative, dintre care 3 au fost promulgate legi.

Vorbim despre Legea nr.176 din 18 iulie 2017 privind transmiterea unor imobile aferente infrastructurii portuare din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor aflate în concesiunea Companiei Naţionale ,,Administraţia Porturilor Dunării Maritime” – S.A. Galaţi în domeniul public al judeţului Tulcea, Legea-cadru nr.153 din 28 iunie 2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și Legea nr.39 din 19 ianuarie 2018, pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute în hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013. Deputatul Sorin Lazăr, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, are la activ peste 700 de voturi finale.

Printre reușitele deputatului Sorin Lazăr se mai numără și adoptarea moțiunii de cenzură ,,România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!”,  iniţiată de deputaţi şi senatori aparţinând grupurilor parlamentare ale Partidului Social Democrat și ale grupurilor parlamentare ale Alianței Liberalilor și Democraților din Camera Deputaților și Senat.

Totodată, în timpul mandatului său, alături de colegii din Comisia pentru buget, finanțe și bănci și Comisia de muncă și protecție socială din Parlamentul României, deputatul Sorin Lazăr a susținut mai multe amendamente ce au avut ca rezultate creșterea salariilor mai multor categorii profesionale, care nu au beneficiat până acum de nici o majorare. De asemenea, în cadrul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, la care a participat și deputatul buzoian Sorin Lazăr, în calitate de vicepreședinte al acestei comisii s-a dat aviz favorabil Proiectului de lege privind produsele agroalimentare ecologice. Cei 7 inițiatori ai proiectului au menționat că: o contaminare accidentală cu substanțe nepermise în cazul agriculturii ecologice, nu ar trebui să afecteze plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicilor agricole comune.

Deputatul buzoian Sorin Lazăr a dat aviz pozitiv pentru comisia de fond și la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000. Mai exact, prin acordarea acestui aviz favorabil, primarii vor putea finanța în mod legal, cu până la 5 % din propriul buget, activitățile sportive. Până la acest moment, nu a mai existat o astfel de prevedere și din acest motiv sportul nu era foarte bine finanțat, mai mult decât atât, au fost numeroase probleme cu finanțări ilegale ale activităților sportive.

Un alt proiect al deputatului Sorin Lazăr în care și-a pus toată speranța că va deveni un model economic de succes cu șanse de dezvoltare, este cel legat de Geoparcul „Ținutul Buzăului”.  În urma demersurilor sale, în luna iunie 2017, s-a efectuat o vizită de lucru la Geoparc, unde au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Turismului, primarii din localitățile implicate în proiect, președintele Consiliului Județean, reprezentanți ai Geoparcului „Ținutul Buzăului”, ai Geoparcului Dinozaurilor – “Țara Hațegului”, reprezentanți ai Comitetului Național Român UNESCO și reprezentanți ai Ministerului Mediului alături de specialiști în speologie.

În luna octombrie 2017, deputatul Sorin Lazăr a fost confirmat ca membru cu drepturi depline, în comisia permanentă comună a Senatului și Camerei Deputaților pentru UNESCO. Parlamentarul a menționat că are în vedere îndeplinirea unor obiective prioritare privind Geoparcurile Internaționale UNESCO, tocmai pentru ca în timp, atât „Ținutul Buzăului” cât și celelalte obiective din țară să asigure conservarea, promovarea şi valorificarea elementelor naturale deosebite din zonele UNESCO, valorile de patrimoniu cultural şi istoric, pentru susţinerea dezvoltării sociale şi economice a comunelor.

La finalul lunii noiembrie 2017, Ministrul Educației, Liviu Pop a transmis o adresă care face ca Proiectul ,,Ținutul Buzăului Geoparc Unesco” să intre în linie dreaptă. Mai exact, Ministerul și-a arătat întreaga susținere pentru ducerea la îndeplinire a acestui proiect extrem de important, pentru județul nostru. Deputatul buzoian, Sorin Lazăr, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, a participat, spre finele anului 2017, alături de Günther Oettinger, Comisar European pentru Buget și Resurse Umane, la o întâlnire importantă cu membrii Comisiilor de resort din Parlamentul României. În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte privind cadru financiar al Uniunii Europene și Cartea albă a Comisiei privind viitorul Uniunii Europene.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ