Bolojan a tras linie între Poliția Locală și Poliția Națională

0
120

Două structuri cu activități suprapuse
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor a explicat la Buzău despre cum se pot rezolva problemele generate de activitățile Poliției Locale care se suprapun cu cele ale Poliției Române. Pentru a clarifica responsabilitățile, la Oradea polițiștii locali nu au fost lăsați să se ocupe de misiuni care, în mod normal sunt efectuate de către polițiștii naționali.
Activitățile polițiștilor locali se suprapun de multe ori cu cele ale polițiștilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. De aici apar de multe ori și conflicte în ceea ce privește responsabilitatea fiecărora, a declarat la Buzău, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
În momentul în care ocupa funcția de primar al orașului Oradea, Ilie Bolojan a reglementat activitatea poliției locale prin renunțarea la misiunile specifice din fișa de post a polițiștilor naționali.
Astfel, polițiștii locali din Oradea se ocupă de aplicarea amenzilor pentru terenuri neîngrijite, deșeuri aruncate la întâmplare, parcarea ilegală a unor autovehicule iar activitățile legate de ordinea publică și circulație cad în slujba polițiștilor naționali.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ