BUGET MAI SĂRAC

0
44

Aleșii locali au votat în ședința ordinară de joi a Consiliului Local Municipal bugetul pe 2018. Față de anul trecut, când Primăria Buzău miza pe 301 milioane de lei, pentru anul acesta, bugetul va fi mai sărac pentru investiții, adică puțin peste 215 milioane de lei. O mare parte din banii administrației locale vor fi alocaţi pentru asfaltarea străzilor.

Una dintre explicații ar fi reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, care afectează mai multe primării. Totodată, diminuarea bugetului din acest an are legătură și cu plata salariilor cadrelor didactice din şcolile şi grădiniţele din municipiu.

Edilul șef spune că, în urma discuțiilor purtate cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, municipalitatea ar urma să primească sprijin financiar din partea Guvernului, însă în anumite condiții.

În bugetul municipalității nu a fost atribuită nicio sumă pentru subvenţia la energia termică. Totodată, Primăria Buzău a alocat peste 2,5 milioane de lei, drept contribuţie proprie pentru proiecte europene de dezvoltare a infrastructurii. În bugetul pe 2018 al Primăriei, o sumă consistentă este prevăzută la capitolul asistenţă socială.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ