BUGET MAJORAT PENTRU FOSTUL SPITAL BRĂTIANU

0
88

A fost suplimentat bugetul pentru lucrările de reabilitare la fostul spital Brătianu. Sumele vor fi suportate din bugetul Consiliului Judeţean şi vor compensa diferenţa de preţ pentru manoperă.
Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa de săptămâna aceasta, rectificarea bugetului alocat proiectului de restaurare şi modernizare a imobilului fostului spital Brătianu. Aleşii au votat suplimentarea sumelor alocate lucrărilor începute la clădirea de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu pentru a evita eventuale blocaje, ca urmare a scumpirii forţei de muncă, în construcţii. Solicitarea de majorare a fost calculată pentru o manoperă de 17,92 lei/oră, faţă de 11,50 lei cât a fost prevăzut, iniţial, în contractul încheiat cu constructorul. Ca urmare a rectificării, bugetului, valoarea totală a proiectului cu fonduri europene, se ridică la 20 407 000 de lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean este de 2%.
Conducerea Consiliului Judeţean dă asigurări că lucrările se desfăşoară normal, chiar dacă nu sunt vizibile din stradă. Se lucrează în interior, sub supravegherea permanentă a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, astfel că în termenul de doi ani prevăzut în contract, clădirea fostului spital să fie complet reabilitată şi pregătită pentru noua destinaţie, cea de centru muzeal.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ