Bulevardul Bălcescu se va închide definitiv

0
284

Mai puține mașini, mai mult trafic pietonal
Închiderea bulevardului Nicolae Bălcescu, pe sectorul dintre Prefectură și Parcul Crâng alături de transformarea drumului într-o zonă strict pietonală a dat naștere unor discuții aprinse în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal. În timp ce o parte dintre consilieri au atras atenția că traficul rutier în municipiul Buzău va deveni infernal, specialiștii spun că este nevoie ca orașele să dispună de cât mai mult spațiu pentru pietoni.
Primăria Municipiului Buzău va accesa fonduri europene pentru realizarea unor proiecte de infrastructură. Un capitol important face referire la transformarea porțiunii de drum dintre Prefectură și Parcul Crâng într-o zonă pietonală. Închiderea bulevardului Nicolae Bălcescu ar conduce la crearea unor ambuteiaje în trafic pe străzile adiacente.
Proiectul de regenerare urbană presupune ca bulevardul, pe porțiunea dintre Prefectură și intrarea în Crâng să fie redat în întregime circulației pietonale. Aici va fi amenajată o zonă de promenadă cu locuri de joacă și un sistem pentru captarea și refolosirea apei de ploaie. Va fi construit și un pasaj pietonal.
Specialiștii primăriei dau garanții că în situația în care studiile de trafic vor arăta că închiderea bulevardului Nicolae Bălcescu ar îngreuna traficul pe celelalte artere, atunci modificările propuse nu vor avea loc.
Pe de altă parte, administrația publică atrage atenția că fondurile europene din exercițiul financiar actual sunt acordate în special cu scopul încurajării unui comportament pro-mediu. Mai multe parcuri, mai multe zone pietonale și mai puține mașini.
Circulația rutieră pe bulevardul Nicolae Bălcescu este interzisă în fiecare weekend, în perioada aprilie – noiembrie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ