An bun, recolte bogate

0
37

În ciuda vremii capricioase din prima jumătate a acestui an, Directia Agricolă Buzău anuntă productii peste asteptări la principalele culturi înfiintate în toamna anului trecut. La finalul campaniei de vară, în unele zone agricultorii au înregistrat recolte de până la 8500 de kilograme de grâu la hectar, 2017 fiind anul cu cea mai mare productivitate prognozată de către specialisti.
Campania de treierat a culturilor înființate în toamna anului 2016 s-a încheiat. A fost un an prielnic, sunt de părere specialiștii din cadrul Direcției Agricole Buzău, în ciuda perioadelor secetoase care au alternat cu ploi abundente. Astfel, agricultorii au reușit să obțină producții minime la grîu de 3000 de kilograme în timp ce în unele zone unde au fost efectuate tratamente și lucrări la timp producția a depășit 8000 de kilograme. Totodată calitatea grîului din acest an este foarte bună dar depinde în mare măsură de soiurile care au fost alese de fermieri.

Și în ceea ce privește celealte culturi înființate de agricultori, rezultatele sunt peste așteptări.

În același timp specialiștii Direcției Agricole anunță debutul campaniei de recoltat pe terenurile cultivate cu floarea-soarelui. Și aici sunt anunțate producții la fel de mulțumitoare.

Totodată fermierii își pregătesc intens terenurile pentru următoarea campanie de semănat. Orzul și rapița sunt principalele culturi care vor deschide campania de toamnă. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ