BUZĂUL, AFECTAT DE ŞOMAJUL STRUCTURAL

0
59

Şomajul, care în judeţul Buzău este la un nivel foarte  ridicat, are cauze multiple. Oamenii nu au de lucru, nu neapărat pentru că nu vor să muncească sau că nu ar fi locuri de muncă, ci şi din cauza faptului că pregătirea nu corespunde cu cererea de pe piaţă. Specialiştii vorbesc despre şomajul structural. La Buzău, în mediul economic sunt generate locuri de muncă în industria grea, domeniu în care nu prea mai există persoane calificate.

Şomajul structural poate fi combătut doar prin cursuri de calificare în meseriile cerute pe piaţa muncii, însă şcolilor le revine, în primul rând sarcina să formeze tinerii pentru întâlnirea cu angajatorii.

Şomerii pot apela şi la programele de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Cursurile sunt orientate, în general către zona prestării de servicii, un domeniu ofertant, de altfel, având în vedere că sunt pregătiţi lucrători comerciali, iar la Buzău s-au deschis şi se vor deschide o mulţime de supermarket-uri.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ