BUZĂUL, FERIT DE PESTA PORCINĂ

0
160

Buzăul a rămas, până în momentl de faţă, ferit de pesta porcină africană, virus care a făcut ravagii în judeţele înveciante. Autorităţile sanitar- veterinare spun că se fac mari eforturi pentru ca lucrurile să rămână aşa. Astfel, justifică măsurile drastice de protecţie luate în ultima perioadă, ce au culminat cu eutanasierea, pe loc, a doi porci, la limita cu judeţul Brăila.
Evoluţia pestei porcine africane a ocolit, până acum judeţul Buzău. Acest lucru se datorează, în opinia reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare, măsurilor aplicate de inspectorii instituţiei pentru a împiedica apariţia bolii. Controalele amănunţite la intrările din judeţ sunt măsuri nespecifice, spun medicii DSV, pentru că un vaccin împotriva pestei porcine nu există, iar răspândirea este foarte rapidă.
Aşa se justifică, după cum explică reprezentanţii DSV Buzău, măsurile dure, de ucidere a porcilor, inclusiv în cazuri în care nu sunt suspiciuni de pestă porcină africană. Un astfel de episod s-a înregistrat, la sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea buzoiană Vizireni, când doi porci, fără crotalii şi documente de transport, aduşi de un cetăţean din judeţul Brăila, au fost eutanasiaţi prin injeţie letală.

Laurenţiu Marinov/Alex Nicolae

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ