Buzăul pierde un sfert din populație

0
43

Statistică pentru următorii 30 de ani
Potrivit unor date statistice, județul Buzău se va confrunta în următorii 30 de ani cu o pierdere semnificativă a populației. La nivel național, Buzăul ar urma să ocupe un loc fruntaș în ceea ce privește fenomenul depopulării.
Județul Buzău s-ar putea confrunta cu o evoluție demografică negativă în următorii ani, reiese dintr-o analiză Eurostat. Potrivit acesteia, rata populației este în scădere cu peste 30 de procente astfel încât în următorii 30 de ani numărul locuitorilor ar urma să se micșoreze cu mai mult de un sfert.
Acest fenomen ar pune județul Buzău pe un loc 9 pe harta harta demografică a României în ceea ce privește scăderea populației. Pierdera numărului de locuitori este pusă pe seama îmbătrânirii populației dar cel mai important factor este migrația.
Mulți dintre locuitorii zonelor rurale au migrat fie spre marile centre economice din țară, fie în cea mai mare parte dintre ei în străinătate.
Potrivit datelor Direcției de Statistică Buzău, în anul 2020, județul număra 458.854 de locuitori, după ce, în 1992, avea 531.449 de locuitori.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ