BUZĂUL , PLIN DE GROPI

0
78

Noroi, gropi de dimensiuni gigantice și cetățeni nemulțumiți! Asta rămâne în urmă după fiecare ploaie, pe strada Parâng și pe mare parte din străzile adiacente Bulevardului 1 Decembrie. Locuitorii acestor zone se plâng că se confruntă cu aceste probleme de ani de zile și de la autorități primesc doar promisiuni. În replică, responsabilii din primărie susțin că anul acesta vor începe lucrările de asfaltare.
În timp ce autoritățile municipiului sunt preocupate de lucrări de înfrumuseţare, a centrului oraşului, multe dintre străzi sunt într-o stare jalnică. Intrarea într-o parcare de pe Bulevardul 1 Decembrie este de-a dreptul arată ca o uliță dintr-un sat. Locatarii care folosesc parcarea din zonă sunt revoltați pentru că din anul 1994, de când a fost dat în folosintă blocul, nimeni nu a turnat o palmă de asfalt aici . Cu toate că familiile din cele 30 de apartamente plătesc an de an impozit la primărie , nicio schimbare nu s-a văzut până acum . Oamenii sunt nemulțumiți și spun că trăiesc mai rău decât într-o zonă rurală. Drept dovadă , locatarii au luat o ruletă cu care au măsurat diametrul și adâncimea micilor lagune .
Aceștia susțin că au depus plângeri la primărie acum patru ani, dar au primit numai promisiuni.
Viceprimarul municipiului Buzău susţine că lucrările vor începe în acestă primăvară, imediat după ce vremea se va încălzi și va fi desemnat câștigătorul licitației pentru executarea lucrărilor.
Și buzoienii care locuiesc pe strada Parâng au gropile lor . Strada este una foarte circulată datorită faptului că face legătura între centrul orașului și Cartierul Broșteni . Totodată, pe această stradă este şi biserica Sfântul Dumitru, unde vin mulţi enoriași .
Cetățenii sunt indignați şi pentru faptul că toate străzile din jur sunt asfaltate, iar la ei craterele formate în șosea și trotuarele ciuruite îi întâmpină de cum ies din curte.
Locuitorii de pe stradă spun că, însuși primarul a participat la un eveniment aici, făcând slalom cu mașina printre gropi. O cursă cu mașina poate fi o adevărată aventură printre gropile adânci.
Autoritățile se scuză şi spun că locuitorii de pe strada Parâng nu trebuie să mai aștepte mult până când vor vedea asfalt în fața caselor. Lucrările au fost întârziate din cauza lucrărilor de racordare la rețelele de gaze, apă și canalizare. Muncitorii sunt aşteptaţi în zonă începând cu luna martie, când vor trece la săpături, balastări, iar la final asfaltarea .
Imediat ce vremea se va încălzi și va permite lucrări de asfaltare, reprezentanţii municipalităţii promit că, pe străzile din municipiul Buzău vor apărea și echipele de la Urbis Serv, care vor face atât plombări, acolo unde este cazul, dar și asfaltări complete pe mai multe artere din oraș.

Iuliana Sîrbescu Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ