BUZĂUL, PROMOVAT PRIN ARTĂ

0
44

Filiala Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici, în parteneriat cu Primăria municipiului Buzău, organizează în perioada 30 noiembrie-3 decembrie Tabăra de Documentare și Creație „Valorificarea Patrimoniului Cultural Buzău”.Importanți artiști plastici din țară, alături de membri ai Uniunii Artiştilor Plastici Buzău, vor participa în această perioadă la etapa de documentare a proiectului coordonat de Valeriu Șușnea, președintele UAP Buzău.

Artiștii vor vizita cele mai importante monumente din municipiu: Palatul Comunal, Biserica Banu, Arhiepiscopia, Biblioteca Județeană, Casa „Vergu Mănăilă” și alte case vechi, care vor constitui sursă de inspirație pentru lucrările pe care le vor realiza în cadrul proiectului. Totodată, artiștii vor reda pe pânză și alte obiective turistice din județ, precum Vulcanii Noroioși, Mănăstirea Barbu, Tabăra de Sculptură Măgura. În perioada de documentare, participanții vor realiza fotografii cu obiectivele turistice și schițe, urmând ca după încheierea taberei acestea să fie transformate în lucrări de artă care vor contribui la promovarea municipiului și județului Buzău.

Proiectul se va finaliza printr-o expoziție cu lucrările realizate, fiecare artist urmând să doneze Primăriei municipiului Buzău câte o lucrare.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ